Wat 584 mensen zeggen over Ratatouille Food & Wine*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Zoals al jaren, ratatouille is nog steeds het beste restaurant van Haarlem met de mooiste gerechten. Top
Vanwege het heerlijke weer konden wij onze lunch nuttigen aan het terras aan het water, waar veel pleziervaartuigen voorbij voeren.
We begonnen met een glas cava en wat plat tafelwater:
Al snel volgden een aantal amuses.
Als eerste een kom met daarin 3 bereidingen van komkommer: een marshmellow van komkommer, ijs...
Vanwege het heerlijke weer konden wij onze lunch nuttigen aan het terras aan het water, waar veel pleziervaartuigen voorbij voeren.
We begonnen met een glas cava en wat plat tafelwater:
Al snel volgden een aantal amuses.
Als eerste een kom met daarin 3 bereidingen van komkommer: een marshmellow van komkommer, ijs van komkommer, gazpacho van komkommer en daar bovenop wat olijvenringen met dille.
Even later nog een trio amuses: een kokertje gevuld met filet Americain van tomaat met piccalilly, op het vlindertje (het nieuwe logo van Ratatouille dat nog een paar keer terug kwam) een taco gevuld met mousse van makreel en avocado en daar werd ter plekke gedroogde kaviaar overheen geraspt en een nagemaakte Ferrero Rocher bonbon: chocoladeschaafsel, gevuld met foie gras.
Allemaal heel erg leuke en smakelijke hapjes. Vooral de combinatie van chocola en ganzenlever vonden wij verrassend lekker.
Er werd tussendoor een lekker stuk briochebrood neergezet en even later ook nog zelfgemaakt brood van Jozua Jaring.
1e gerecht:
Dat bestond uit twee delen.
Deel 1:
Een aardappelcilinder gevuld met Holstein (een runderras) tartaar met bovenop mayonaise van vadouvan en onderop een gelei van Amsterdams zuur (Kesbeke).
Deel 2:
Oesters, gelakt met sambai (Japanse azijn) met onder de oester een tartaar en citroenpickle. Ter plekke werd er aan tafel vloeibare stikstof overheen gegoten, zodat de oester nog wat kon gaan garen.
2e gerecht:
Alweer in 2 delen.
Deel 1:
Zomer ree, met rode en gele biet, bramen en cantharellen en een kruidige jus.
Supermals en smakelijk.
Deel 2:
Paté en Croûte met bloedworst en foie gras.
Desserts:
Allereerst kwam er een grappig pré-dessert op tafel:
Een kleine ijsco van framboos in een hoorntje met wat suiker. Heerlijk fris!
Het echte dessert:
Diverse bereidingen van appel en peer met Cassia bessen en bovenop een koekachtige vlinder (daar is ie weer).
Later werd daar nog een saus van appel en limoen naast geschonken.
Alweer heel erg origineel en lekker.
Ratatouille staat al jarenlang bovenaan de lijst van beste restaurants van Haarlem en dat maakt chef Jozua Jaring elke keer weer waar!
Prachtig ingericht restaurant met fijne gezellige en warme sfeer. We kregen verschillende amuses, allemaal even origineel, verrassend en heerlijk. Het lunchmenu was ook ongelooflijk lekker en goed geportioneerd. Bij de koffie nog een flink aantal viandises… echt genoten!
De bediening was vriendelijk en attent, met ...
Prachtig ingericht restaurant met fijne gezellige en warme sfeer. We kregen verschillende amuses, allemaal even origineel, verrassend en heerlijk. Het lunchmenu was ook ongelooflijk lekker en goed geportioneerd. Bij de koffie nog een flink aantal viandises… echt genoten!
De bediening was vriendelijk en attent, met steeds een goede uitleg over de gerechten en wijn. De wijnkaart is heel erg uitgebreid, achterin het restaurant een prachtige wijnkamer van glas, dan snap je waarom je zo’n boekwerk op tafel krijg. Voor kenners geweldig!
Al met al een fantastische ervaring en aanrader!
Plattegrond Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.
Over Ratatouille Food & Wine*
Keuken: Frans, Vis en zeevruchten
Restaurant Ratatouille Food & Wine ligt aan het spaarne in Haarlem op een prachtige locatie. Het restaurant bevindt zich in een karaktervol pand dat sfeervol is ingericht. Het restaurant kenmerkt zich door de laagdrempelige omgeving en de uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding en is net als ratatouille een mix van de Franse keuken.
Michelin noemde Restaurant Ratatouille Food & Wine bij de uitreiking van hun eerste ster een voorbeeld voor de nieuwe generatie koks en restaurant: minder duur, minder stijf, en toegankelijker. Al de gerechten zijn tot in perfectie bereid met verrassende smaakpaletten.
Chef kok Jozua Jaring verbaast jou graag met kleuren en vormen en besteedt veel aandacht aan het opmaken van de borden. Dit creëert keer op keer nieuwsgierigheid en een wauw-effect voor de gast en maken zo klassieke smaken erg interessant! Jozue combineert producten van eigen bodem met Internationale smaakmakers
Ook is er keuze uit meer dan 460 sublieme wijnen van de enorm uitgebreide wijnkaart. Kom genieten van een overheerlijke lunch of een waanzinnig diner en wordt meegenomen in de culinaire wereld van de chef.
Het restaurant is in 2014 bekroond met zijn eerste Michelin-ster. Daarbij hebben ze 16 Gault&Millau punten gekregen.