Wat 584 mensen zeggen over Ratatouille Food & Wine*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Wij hebben heerlijk geluncht bij Ratatouille. Wij kenden dit restaurant nog niet en zijn afgegaan op foto's en recensies. De Restaurantweek vinden wij een leuke gelegenheid om een voor ons nieuw restaurant te leren kennen en bij dit restaurant waren we anders nooit gekomen. Het restaurant ziet er van buiten wat onop...
Lees hele reviewWij hebben heerlijk geluncht bij Ratatouille. Wij kenden dit restaurant nog niet en zijn afgegaan op foto's en recensies. De Restaurantweek vinden wij een leuke gelegenheid om een voor ons nieuw restaurant te leren kennen en bij dit restaurant waren we anders nooit gekomen. Het restaurant ziet er van buiten wat onopvallend uit en de inrichting oogt niet zo bijzonder. Het heeft meer wat weg van een eetcafé dan van een chique restaurant. Het was niet druk, er waren nog twee andere tafels bezet. De sfeer was prettig en ontspannen.
De bediening was uitstekend. We werden goed geadviseerd over de wijn en men was op de hoogte van onze eetwensen en hield daar rekening mee.
De amuse zag er mooi uit en was leuk gepresenteerd. Wanneer je de macaron van rode biet en de madeleine met blauwe kaas op had, zat er onder een dekseltje nog een derde verrassing.
Het voorgerecht was gemarineerde zalm in borsjt. de zalm was zacht van structuur en verfijnd van smaak, lekker met wat knapperige groente er omheen.
Het hoofdgerecht was gegrilde zeebaars met daarbij aardappel en champignon. De zeebaars was perfect!
Het dessert was een warm chocolade taartje met ijs en ananassaus en een karamelwafeltje.
Wij vonden de gerechten erg lekker. Prima smaakcombinaties!
Wij hebben een heerlijke middag gehad en raden dit restaurant zeker aan. Dit restaurant verdiend meer bekendheid!
Niets dan lof over Ratatouille. We hebben gebruik gemaakt van de Restaurant Week-aanbieding en werden getrakteerd op een verrassingsmenu dat ook daadwerkelijk bestond uit alleen maar verrassingen, positieve verrassingen welteverstaan! We begonnen met drie originele en uiterst smaakvolle amuses, waarvan met name de m...
Lees hele reviewNiets dan lof over Ratatouille. We hebben gebruik gemaakt van de Restaurant Week-aanbieding en werden getrakteerd op een verrassingsmenu dat ook daadwerkelijk bestond uit alleen maar verrassingen, positieve verrassingen welteverstaan! We begonnen met drie originele en uiterst smaakvolle amuses, waarvan met name de macaron van biet en foie gras een 10+ gerechtje. Vervolgens werd er een net zo origineel voorgerecht geserveerd: zacht gegaarde zalm. Ook het hoofdgerecht zag er prachtig uit, was verfijnd en uiterst smakelijk. Het nagerecht van het RW-arrangement hebben wij verruild voor een mooi kaasplankje. De bediening is vriendelijk, de ambiance is warm. Al met al is Ratatouille een aanwinst voor Haarlem en een aanrader voor iedereen die van verrassingen houdt!
erg lekker gegeten. Jammer dat de porties wat klein waren. Ik had er wel wat meer van op gekund
Plattegrond Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.
Over Ratatouille Food & Wine*
Keuken: Frans, Vis en zeevruchten
Restaurant Ratatouille Food & Wine ligt aan het spaarne in Haarlem op een prachtige locatie. Het restaurant bevindt zich in een karaktervol pand dat sfeervol is ingericht. Het restaurant kenmerkt zich door de laagdrempelige omgeving en de uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding en is net als ratatouille een mix van de Franse keuken.
Michelin noemde Restaurant Ratatouille Food & Wine bij de uitreiking van hun eerste ster een voorbeeld voor de nieuwe generatie koks en restaurant: minder duur, minder stijf, en toegankelijker. Al de gerechten zijn tot in perfectie bereid met verrassende smaakpaletten.
Chef kok Jozua Jaring verbaast jou graag met kleuren en vormen en besteedt veel aandacht aan het opmaken van de borden. Dit creëert keer op keer nieuwsgierigheid en een wauw-effect voor de gast en maken zo klassieke smaken erg interessant! Jozue combineert producten van eigen bodem met Internationale smaakmakers
Ook is er keuze uit meer dan 460 sublieme wijnen van de enorm uitgebreide wijnkaart. Kom genieten van een overheerlijke lunch of een waanzinnig diner en wordt meegenomen in de culinaire wereld van de chef.
Het restaurant is in 2014 bekroond met zijn eerste Michelin-ster. Daarbij hebben ze 16 Gault&Millau punten gekregen.