What 584 people say about Ratatouille Food & Wine*
Food | |
Service | |
Atmosphere |
Zoals al jaren, ratatouille is nog steeds het beste restaurant van Haarlem met de mooiste gerechten. Top
Vanwege het heerlijke weer konden wij onze lunch nuttigen aan het terras aan het water, waar veel pleziervaartuigen voorbij voeren.
We begonnen met een glas cava en wat plat tafelwater:
Al snel volgden een aantal amuses.
Als eerste een kom met daarin 3 bereidingen van komkommer: een marshmellow van komkommer, ijs...
Vanwege het heerlijke weer konden wij onze lunch nuttigen aan het terras aan het water, waar veel pleziervaartuigen voorbij voeren.
We begonnen met een glas cava en wat plat tafelwater:
Al snel volgden een aantal amuses.
Als eerste een kom met daarin 3 bereidingen van komkommer: een marshmellow van komkommer, ijs van komkommer, gazpacho van komkommer en daar bovenop wat olijvenringen met dille.
Even later nog een trio amuses: een kokertje gevuld met filet Americain van tomaat met piccalilly, op het vlindertje (het nieuwe logo van Ratatouille dat nog een paar keer terug kwam) een taco gevuld met mousse van makreel en avocado en daar werd ter plekke gedroogde kaviaar overheen geraspt en een nagemaakte Ferrero Rocher bonbon: chocoladeschaafsel, gevuld met foie gras.
Allemaal heel erg leuke en smakelijke hapjes. Vooral de combinatie van chocola en ganzenlever vonden wij verrassend lekker.
Er werd tussendoor een lekker stuk briochebrood neergezet en even later ook nog zelfgemaakt brood van Jozua Jaring.
1e gerecht:
Dat bestond uit twee delen.
Deel 1:
Een aardappelcilinder gevuld met Holstein (een runderras) tartaar met bovenop mayonaise van vadouvan en onderop een gelei van Amsterdams zuur (Kesbeke).
Deel 2:
Oesters, gelakt met sambai (Japanse azijn) met onder de oester een tartaar en citroenpickle. Ter plekke werd er aan tafel vloeibare stikstof overheen gegoten, zodat de oester nog wat kon gaan garen.
2e gerecht:
Alweer in 2 delen.
Deel 1:
Zomer ree, met rode en gele biet, bramen en cantharellen en een kruidige jus.
Supermals en smakelijk.
Deel 2:
Paté en Croûte met bloedworst en foie gras.
Desserts:
Allereerst kwam er een grappig pré-dessert op tafel:
Een kleine ijsco van framboos in een hoorntje met wat suiker. Heerlijk fris!
Het echte dessert:
Diverse bereidingen van appel en peer met Cassia bessen en bovenop een koekachtige vlinder (daar is ie weer).
Later werd daar nog een saus van appel en limoen naast geschonken.
Alweer heel erg origineel en lekker.
Ratatouille staat al jarenlang bovenaan de lijst van beste restaurants van Haarlem en dat maakt chef Jozua Jaring elke keer weer waar!
Prachtig ingericht restaurant met fijne gezellige en warme sfeer. We kregen verschillende amuses, allemaal even origineel, verrassend en heerlijk. Het lunchmenu was ook ongelooflijk lekker en goed geportioneerd. Bij de koffie nog een flink aantal viandises… echt genoten!
De bediening was vriendelijk en attent, met ...
Prachtig ingericht restaurant met fijne gezellige en warme sfeer. We kregen verschillende amuses, allemaal even origineel, verrassend en heerlijk. Het lunchmenu was ook ongelooflijk lekker en goed geportioneerd. Bij de koffie nog een flink aantal viandises… echt genoten!
De bediening was vriendelijk en attent, met steeds een goede uitleg over de gerechten en wijn. De wijnkaart is heel erg uitgebreid, achterin het restaurant een prachtige wijnkamer van glas, dan snap je waarom je zo’n boekwerk op tafel krijg. Voor kenners geweldig!
Al met al een fantastische ervaring en aanrader!
Map All restaurant deals in Haarlem
About Ratatouille Food & Wine*
Restaurant Ratatouille Food & Wine is situated on the spaarne in Haarlem at a beautiful location. The restaurant is located in a building full of character and attractively decorated. The restaurant is characterised by its accessible environment and the excellent price-quality ratio and is just like ratatouille a mix of French cuisine.
Michelin called Restaurant Ratatouille Food & Wine an example for the new generation of chefs and restaurant at the award ceremony of their first star: less expensive, less rigid, and more accessible. All the dishes are prepared to perfection with surprising taste palettes.
Chef Joshua Jaring likes to surprise you with colours and shapes and pays a lot of attention to the preparation of the plates. This time and again creates curiosity and a wow effect for the guest, making classic flavours very interesting! Jozue combines home-grown products with international flavours.
There is also a choice of more than 460 sublime wines from the enormously extensive wine list. Come and enjoy a delicious lunch or an amazing dinner and be taken into the culinary world of the chef.
The restaurant was awarded its first Michelin star in 2014. They received 16 Gault&Millau points.