8.9

Tante Koosje*

French | €€€
(1014)
96% recommended
BOOK NOWBOOK NOW

Deal

Deal

Amazing 5 course Michelin dinner + appetizers
€92.50 €72.50

How does it work?

Book your table online via this website.

Fill in your unique dinner voucher code at the reservation form.

Show your voucher at the restaurant, enjoy your lovely menu and get €20 discount of your total bill.

A maximum of 1 dinner voucher per 2 persons. The menu price of €72.50 is only valid for the first person. The second person pays the normal price of €92.50. See our terms for more information.

BOOK NOWBOOK NOW

What 1014 people say about Tante Koosje*

8.9 Based on 1014 reviews. 96% of the guests recommend this restaurant.
Food
Service
Atmosphere
Write a review

9.0 Cuisine 9 | Service 9 | Atmosphere 9

Wat hebben we een heerlijke avond gehad bij Tante Koosje!
Wat is dit een leuk restaurant om te zitten. Heel knus, tafels staan toch niet te dicht op elkaar. Echt alsof de tijd heeft stil gestaan en je in een woonkamer zit van 1900. Mooie zware gordijnen, oude kasten, volgens mij is zelf het toilet nog in oude staa...

Read full review

Wat hebben we een heerlijke avond gehad bij Tante Koosje!
Wat is dit een leuk restaurant om te zitten. Heel knus, tafels staan toch niet te dicht op elkaar. Echt alsof de tijd heeft stil gestaan en je in een woonkamer zit van 1900. Mooie zware gordijnen, oude kasten, volgens mij is zelf het toilet nog in oude staan. Het voelt heel huiselijk. Waar goede restaurants soms te strak en kil kunnen zijn, is dit een heerlijke plek. Ontspannen, bediening is goed maar niet te formeel, gewoon precies goed.
We begonnen met en heerlijk aperatief, een heerlijke rose prosecco en waar je alcoholvrij vaak niet meer fantasie hebt dan een spa rood, waren ze hier origineel en kreeg ik Crodino geserveerd.
Het diner ging van start met een heerlijke amuse van marshmellow gemaakt van misosoep en verse zalm in korstje van wier met rozenwater. We kregen heerlijk brioche en mooie olijfolie en lekkere gezouten boter, mooi bij dat zoete brood.
Het voorgerecht was een steak tartare van kalf en een gamba met appelschuim, schaaldierenjus en rozijnen. Zo mooi hoe die smaken, zo verschillend, zo mooi samen gaan.
Natuurlijk werd een passende wijn geschonken, zo ook bij het hoofdgerecht, lamsrug met groenten van de barbeque en lamsjus. Ik heb er geen andere woorden van als heerlijk.
Met dessert werden we helemaal verwend door eerst nog een amuse te krijgen van kersen-verveine ijs in een huisgemaakt hoorntje gevuld met vanillehangop. Het echte dessert was precies zo als het moet zijn, zoet, fris en chocola. Verse aardbeiden, witte chocolade parfait, rabarber gestoofd in sinasappelsap en donkere chocolademousse. Verrukkelijk.
Het viel mij op dat veel mensen geen koffie namen na het dessert. Een waar gemis. Want dat is een dessert op zich. Buiten je koffie of thee naar keuze krijg je ieder een bordje met heerlijkheden, huisgemaakte bonbon, brownie, marshmellow van limoen en basilicum, macaroon en een ovenverse madeleine! Een perfecte afsluiter van een perfect diner!
Het was heerlijk om hier te zijn en zo in de watten gelegd te worden!

Marloes Carree at 27 August 2010

9.0 Cuisine 9 | Service 9 | Atmosphere 9

Eten was heerlijk en verrassend, sfeervolle locatie en uitstekende service. We hebben een heerlijke avond gehad.

Danielle Kolmer at 27 August 2010

9.0 Cuisine 9 | Service 9 | Atmosphere 9

Voortreffelijke bediening, sfeer en diner. Komen zeker terug.

A.P.M. Rombouts at 26 August 2010

8.7 Cuisine 8 | Service 9 | Atmosphere 9

Prima gegeten en een goed wijnarrangement. Als altijd toch weer het extra gerecht genomen en ipv het dessert de kaas. We komen zeker terug.

Hans at 26 August 2010

7.7 Cuisine 7 | Service 8 | Atmosphere 8

De bediening stond ons al bij de deur op te wachten en we voelden ons daardoor erg welkom. Vriendelijk personeel. Bij alle gerechten en dranken werd een uitgebreide toelichting gegeven. Leuk, maar soms een beetje teveel van het goede als je het verhaal al drie keer om je heen hebt gehoord. Goede timing voor het uits...

Read full review

De bediening stond ons al bij de deur op te wachten en we voelden ons daardoor erg welkom. Vriendelijk personeel. Bij alle gerechten en dranken werd een uitgebreide toelichting gegeven. Leuk, maar soms een beetje teveel van het goede als je het verhaal al drie keer om je heen hebt gehoord. Goede timing voor het uitserveren van de gerechten.
Het eten was lekker, maar het hoofdgerecht niet heel speciaal. Het kaasplankje is echter een aanrader!
Vooral omdat dit restaurant een ster heeft hadden we er meer van verwacht.

Marja s at 26 August 2010

Map All restaurant deals in Loenen aan de Vecht

Show phone number

About Tante Koosje*

Cuisine: French

Restaurant Tante Koosje* is located in the heart of the picturesque village of Loenen aan de Vecht. This special restaurant is situated on the square in the shadow of the church. The decor is cosy and charming with subdued atmospheric lights and antique furniture. A combination of the nostalgic atmosphere, crazy cuisine and affordable prices is what makes Restaurant Tante Koosje* so popular.

Her name comes from an former Loenen resident called Koosje Edema, who lived in the house until her death in 1958. After her death, the municipality wanted to demolish her house and the surrounding houses, but this was prevented. All the houses were rebuilt and 40 years later they decided to start a restaurant in the building and name it after her.

The Chef, Ronald Veldhuijzen, was born in Heerenveen. After a successful chef training and building up work experience at renowned companies, he left Friesland to work at 'De Bokkedoorns' in Overveen and after a few years at the 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 he joined 'Chapeau' in Haarlem and in his first year he was awarded his first star! In 2006 he started a new challenge at Tante Koosje*.

On the menu you will find some great signature dishes by Ronald, such as grilled Frisian sugar loaf with fried duck liver or on the rim fried turbot fillet. His cooking style is classic, modern and pure and he is very aware of the seasons of the different products. He considers sauces to be an important part of the dish and they are always made with the bones or bones of the product he makes.

The restaurant has had a Michelin star since 1998, with the exception of the year 2004 when the restaurant lost the star. Tante Koosje* has a total of 15.5 Gault&Millau points.

BOOK NOWBOOK NOW

Book now

BOOK NOW
All restaurant deals in Loenen aan de Vecht

Diningcity Restaurant Deals

Yes, I would like to receive amazing discounts at restaurants!

Add your restaurant

Do you think your restaurant should to be on this website also? Add your restaurant now!

Add restaurant for free

All cities